Index Vakbarát Hírportál

Megint a testkamerájuk buktathatta le a baltimore-i rendőröket bizonyítékhamisítás közben

2017. augusztus 4., péntek 12:05

Két héttel azután, hogy egy baltimore-i rendőrt a testkamerája buktatta le bizonyítékhamisítás közben, most egy újabb hasonló vád érte a helyi rendőröket.

Egy tavaly november 29-i letartóztatás felvételein látható az, hogy a rendőrök egymással összedolgozva állítanak elő bizonyítékot. Mindezt a városi kirendelt védőügyvéd irodája közölte. Egész konkrétan egy rendőr megtalálja a drogot, amit pár pillanattal előtte a kollégája rakott oda, az ügyet épp a héten ejtették emiatt, véli az iroda.

A CNN viszont azt állítja, hogy megnézte az esetről készült 16 testkamera-felvételt, és nem ennyire egyértelmű a dolog.

A hírtelevízió szerint tény, hogy a kamerákat ki-be kapcsolták, nem vették végig a történteket.

A felvételeken az látható, hogy rendőrök megállítanak egy női sofőrt és utasát, a nőt megkérik, hogy szálljon ki. "Az utasát letartóztatjuk, mert a kocsiban fűszag van", hangzik el, amikor a nő kérdezi, hogy miért kellett kiszállnia. "Megbilincselem, mert drog van az autóban", mondják neki később. "Maga nem mutatott nekem semmilyen drogot", válaszol a nő.

Ezután jön az autó utasterének átkutatása, ami 3 perc 20 másodpercig tart, majd a csomagtartóba és motortérbe is benéznek. Miközben a sofőr és egy rendőr az autótól kis távolságra állnak, egy másik rendőr egy dzsekit vesz elő a hátsó ülésről, majd annak zsebéből valamit átad a társának. "Ez a füvem, de nem a kocsiban szívtam", mondja a nő.

A következő felvételen, amit kicsit később rögzítettek, egy rendőr térdel a sofőrülésnél. Majd jön egy másik rendőr, és az a párbeszéd hangzik el, hogy

Ezután a rendőr behajol a vezetőüléshez, és kivesz onnan egy csomagot. "Itt van, ó, igen, ó, igen". "Istenem, tudtam. Ezért borultak ki", mondja egy másik rendőr, majd azt bizonygatják, hogy "herkát és kokót" találtak. Ezután a kamerát kikapcsolják. (A felvételt itt nézheti meg, nem lehet beágyazni)

A városi ügyészség vizsgálatot indított. Egyik rendőrt sem függesztették fel egyelőre. A rendőrség türelmet kért az ügyben, és azt közölték, hogy felelőtlenség lenne azonnal arra a következtetésre jutni, hogy a rendőrök bűncselekményt követtek el. Annyi mindenesetre biztos, hogy a rendőrök drogot találtak az igazoltatásnál.

Rovatok