Index Vakbarát Hírportál

Megtiltották egy meleg olasz párnak, hogy ölelkezzenek a medencében

2017. augusztus 7., hétfő 11:28

Újra felszínre került a homofóbia kérdése Dél-Olaszországban, miután egy fiatal meleg párnak egy casertai üdülőhelyen az úszómester pénteken azt mondta, nem ölelkezhetnek a medencében – írja a Local.

Míg a vízben voltunk, másokhoz hasonlóan mi is átöleltük egymást, de mivel mindketten férfiak vagyunk, ezt nem tolerálták.

– mondta a pár egyik tagja, hozzátéve, hogy ekkor ment oda az úszómester, aki azt mondta nekik, fogják vissza magukat, mert gyerekek is vannak a létesítményben. A fiú elmondása szerint arra kérte őket, hogy "nyugodjanak le".

Mikor távoztak, az úszómester odament hozzájuk és azt mondta nekik, hogy egy heteroszexuális párnak is ugyanezt mondta volna, ám a két srác állítása szerint emberek tucatjai ölelkeztek a medencében, őket pedig senki sem kérte a tevékenységük abbahagyására.

Bernardo Diana, egy LGBT emberek jogaiért küzdő szervezet helyi ágának elnöke elmondta, hiába szabályozza törvény a melegekkel szembeni egyenlő bánásmódot, az ilyesféle diszkrimináció tovább folytatódik. Diana éppen emiatt új szabályozást kér a kormánytól, ami megakadályozza ezt.

Rovatok