Index Vakbarát Hírportál

300 év börtönt kaphatnak a kiskorú lányokat bedrogozó erőszakszervezet tagjai

2017. augusztus 9., szerda 20:18

Fiatalkorú lányokat és kiszolgáltatott fiatal nőket molesztált, tömött kábítószerekkel és erőszakolt meg egy bűnözői csoport Newcastle-ben.

A rendőrség összesen 18 gyanúsítottat állított elő az ügyben: tizenhét férfit és egy nőt. Nemi erőszakkal, kábítószer-terjesztéssel és prostitúcióra való felbujtással vádolják őket.

Az idősebb férfiak fiatalabb tinédzser lányokra vadásztak, akiknek marihuánát, kokaint, alkoholt vagy mefedront adtak. Ezután megerőszakolták, illetve arra biztatták őket, hogy vegyenek részt a szeánsznak (session) nevezett illegális drogpartikon.

A Northumbriai Rendőrség azután indított nagyszabású nyomozást az ügyben, hogy több jelentést kaptak szociális munkásoktól a történtekről, és elbeszélgettek 108 potenciális áldozattal.

A vizsgálatban 20 fiatal nő tett vallomást 2011 és 2014 között. Egyikük állami gondozásban volt a történtek idején, heten gyerekgondozásban, négyen pedig felnőtteknek járó szociális gondozást kaptak. A vizsgálat szerint több mint százan lehetnek érintettek a bűncselekményekben.

A gyanúsítottak között bangladesi, indiai, iraki, iráni, török és pakisztáni elkövetők voltak. Többnyire Nagy-Britanniában születtek, a többségük a newcastle-i West Enden élt. Kábítószer-kereskedelemmel, rabszolgatartással és engedély nélküli fegyvertartással vádolják őket.

A 18 elkövető összesen több mint 300 évnyi börtönbüntetésre számíthat.

Rovatok