Index Vakbarát Hírportál

Megszólalt az elgázolt antifasiszta tüntető anyja

2017. augusztus 15., kedd 17:12 | hat éve frissítve

Szombaton mi is írtunk arról, hogy a virginiai Charlottesville-ben autó hajtott a neonáci tüntetők ellen felvonuló antifasiszták közé, az incidens során pedig tizenkilencen megsérültek, egy ember, a 32 éves Heather Heyer pedig meghalt. Heyer édesanyja hétfőn este a CNN-nek beszélt az ügyről, ahol többek közt elmondta, a 20 éves fiú tönkretette a saját életét – írja a Huffington Post.

Szerintem azt hitte, a gyűlölet a megoldás, de tévedett és ezt egy napon ő is belátja majd, én pedig már most sajnálom a fájdalomért, amit akkor fog érezni.

– mondta Susan Bro, az áldozat édesanyja. Szerinte a gázolónak nem volt joga ahhoz, hogy megölje a lányát és megsebesítsen másokat. Nem egy videojátékról, hanem valódi, hús-vér emberekről volt szó, így tettének következményei is valódiak lesznek.

Tönkretetted az életedet.

– vélekedett az asszony, hozzátéve, hogy tőle pedig elvette a lányát, de ezek után ő lesz az a hang, aki Heyer már nem lehet többet. A Huffington Post-nak a hétvégén azt is elmondta, azt szeretné, hogy a lánya halála még több gyűlölet helyett az igazságot, egyenlőséget, méltányosságot és az együttérzést szimbolizálná. A teljes interjút egyébként ezen a linken lehet megnézni.

A rendőrség többek közt gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja a 20 éves James Alex Fields-t, aki korábban megütötte és késsel is fenyegette az anyját.

Rovatok