Index Vakbarát Hírportál

A Trump-kabinet leállította egy antifasiszta szervezet finanszírozását júniusban

2017. augusztus 16., szerda 15:13

A magyar származású Trump-tanácsadó, Gorka Sebestyén felesége leállította egy antifasiszta szervezet támogatását a charlottesville-i terror előtt pár héttel, írja a HuffPost.

Az Egyesült Államok belügyminisztériuma (DHS) januárban, Barack Obama távozása előtt pár nappal ítélt meg 400 ezer dollár támogatást a Life After Hate nevű gyűlöletcsoportok deradikalizálásával és korábbi tagjaik integrációjával foglalkozó csoportnak.

Gorka Sebestyén felesége, Katherine Gorka mindent megtett, hogy ezt a támogatást végül ne kaphassa meg a szervezet, közvetlenül az elnökváltás után, már januárban lobbizott a finanszírozás visszavonásáért: a pénzt az iszlám vallású radikálisok megfékezésére fordította volna, a fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportok hatástalanítása helyett.

Katherine Gorka lobbitevékenysége június végén ért célt, megvonta a támogatást a Life After Hate reintegrációs programjától. A szövetségi nyomozóiroda és a belügyminisztérium statisztikái alapján kétszer annyi erőszakos cselekményt követnek el Amerikában a neonácik, mint a radikalizálódott muszlimok.

Rovatok