Index Vakbarát Hírportál

Tengerbe fulladt egy magyar nő Bulgária partjainál

2017. augusztus 17., csütörtök 18:12

A tengerbe fulladt egy 28 éves magyar nő a kelet-bolgár Pomorie város partjainál, írja az MTI a helyi rendőrség közleménye nyomán.

A bolgár belügyminisztérium burgaszi igazgatósága szerint a hatóságokhoz helyi idő szerint csütörtök hajnali 2 óra előtt érkezett a bejelentés egy szállodából arról, hogy egy nő szemtanúk szerint elsüllyedt a tengerben.

A szálloda menedzsere elmondta, hogy hallotta, amint a nő néhány barátja német nyelven segítségért kiált, ezután értesítette a hatóságokat. Az elsüllyedt nőt rendőrök és tűzoltók keresték, de már csak a holttestét találták meg.

A bolgár médiában G. N. monogrammal említett nő Bécsben élt, és egy héttagú társasággal érkezett Pomoriébe nyaralni. A Külgazdasági és Külügyminisztérium már felvette a kapcsolatot az elhunyt hozzátartozóival és a hatóságokkal.

"Az ügyben eljáró konzul folyamatos kapcsolatban van a helyi hatóságokkal és a hozzátartozókkal, továbbá minden konzuli segítséget megad a tragédiában érintett családtagoknak" – írták.

Novinite.com szerint közben egy 21 éves férfi is eltűnt a kevesebb mint húsz kilométerre fekvő Neszebar közelében. Egy idős szemtanú szerint egy szikláról ugrott a tengerbe. Két búvár kereste, eredménytelenül.

Rovatok