Index Vakbarát Hírportál

Mégsem találták meg a hétéves ausztrál kisfiút Barcelonában

2017. augusztus 19., szombat 11:44

A gyereket két napja nem találják, édesanyját kórházban ápolják, az apja Barcelonába indult keresni a fiát. ÚJABB FRISSÍTÉS: A brit külügyminisztérium cáfolta a híreket, mely szerint megtalálták volt a kisfiút.

"Egy ausztrál kisfiú, akinek az édesanyja súlyosan megsérült, eltűnt Barcelonában. Úgy gondolom, imádkoznunk kell érte" - mondta szombaton sydneyi sajtótájékoztatóján Malcolm Turnbull ausztrál kormányfő.

Turnbull sajtótájékoztatójával nagyjából egy időben adott hírt a hétéves Julian Alessandro Cadman eltűnéséről a Fülöp-szigeteki kormány is. Sarah Arriola külügyi államtitkár szerint az eltűnt kisfiú egy 43 éves Fülöp-szigeteki nő gyermeke. Az asszony három-négy éve él Ausztráliában, és egy Fülöp-szigeteki unokatestvére esküvőjére utazott Barcelonába. Arriola szerint a merénylet utáni káoszban a kisfiút elsodorták az édesanyjától, írja az MTI.

A brit média viszont hírt adott arról, hogy az eltűnt kisfiú ausztrál-brit kettős állampolgár, mert az apja brit. Az apa, Andrew Cadman már elindult Sydneyből a katalán fővárosba, hogy segítsen felkutatni eltűnt fiát.

FRISSÍTÉS: A Guardian barcelonai tudósítója szombat délután spanyol lapokra hivatkozva azt írta, hogy a fiút megtalálták egy helyi kórházban. Ezt azonban nem sokkal később a brit külügyminisztérium cáfolta, és továbbra is keresik a kisfiút.

Csütörtök délután Barcelona központjában egy feltételezett dzsihadista kisteherautójával gyalogosok közé hajtott, és hatszáz méteren keresztül gázolt el járókelőket. A merényletben 13-an meghaltak, és több mint százhúszan megsebesültek. Órákkal később, péntekre virradóra Cambrils katalán tengerparti üdülőhelyen is gázolásos merényletet követtek el, de ott a rendőrségnek korábban sikerült közbelépnie és lelőni a támadókat.

Rovatok