Index Vakbarát Hírportál

Két buszmegállóba hajtott egy autó Marseille-ben

2017. augusztus 21., hétfő 11:27 | aznap frissítve

Két buszmegállóba hajtott egy autó a franciaországi Marseille városában. Egy ember meghalt, egy megsérült, az autó vezetőjét őrizetbe vették - jelentette a francia rendőrség. A BFMTV szerint az első gázolás a 11. kerületben történt 9 óra 15 perckor, majd tovább hajtott, később a 13. kerületben gázolt újra. A halálos áldozat egy negyven év körüli nő. 

:red_circle: Une voiture fonce sur deux abris-bus à #Marseille : opération de #police en cours https://t.co/VibDBLYdCX pic.twitter.com/wfehV4EMNi

— La Provence (@laprovence) 2017. augusztus 21.

Francia sajtóértesülések szerint egy 35 éves férfi vezette az egyébként lopott autót. A férfi ismert volt a rendőrség előtt lopás, kábítószerrel és lőfegyverrel való visszaélés miatt, emellett pszichés problémákkal is küszködött - de ez utóbbi információt a rendőrség nem erősítette meg. A BFMTV információja szerint a rendszám alapján azonosították be a gázolót. Sajtóhírek szerint egy szemtanú írta fel a rendszámot. 

A Le Parisien szerint egyértelmű, hogy a férfi szándékosan hajtott a megállókba. 

A rendőrség kizárta, hogy terrorcselekmény történt volna.

„A terrorista indíttatást teljesen kizárhatjuk” – mondta egy nevének elhallgatását kérő rendőri vezető az MTI szerint. Ezt megerősítette Franciaország második legnagyobb városának ügyésze, Xavier Tarabeux is.

A rendőrség korábban közölte, hogy az autót vezető férfit ismerték, követett már el kisebb bűncselekményeket, és egy pszichiátriai klinika levelét találták nála, így „ezen a nyomon indulnak el”.

(Borítókép: Marseille, 2017.08.21. Philippe Laurenson/REUTERS)

Rovatok