Index Vakbarát Hírportál

Lelőttek Brüsszelben egy férfit, aki bozótvágóval támadt katonákra

2017. augusztus 25., péntek 21:32 | aznap frissítve

Lelőttek egy férfit Brüsszel központjában, aki késsel rátámadt két szolgálatban lévő katonára, írja a BBC. A helyszínt elkordonozták, erős rendőri jelenléttel biztosítják a helyszínelést.

A Reuters a belga hatóságokra hivatkozva írja, hogy a katonák egyike a karján, másik az arcán sérült meg, mindketten könnyebben. A támadó túlélte a lövést, kritikus állapotban kórházba szállították, ahol később meghalt.

A rendőrségi szóvivő azt mondta a sajtónak, hogy a támadó egy 30 éves férfi, aki az első jelentések szerint nem rendelkezett terrorista kapcsolatokkal, de az esetet már lehetséges terrortámadásként kezelik.

A man with a machete attacked soldiers on patrol in #Brussels centre, now shot dead. #brusselsattacks #bruxelles #attentat #breakingnews pic.twitter.com/Bpt6wli73w

— Thomas da Silva Rosa (@tdasilvarosa) 2017. augusztus 25.

Charles Michel belga kormányfő megerősítette, hogy a belga biztonsági erők készültségben vannak, és figyelemmel kísérik a helyzetet. Belgium a 32 életet követelő 2016. március 22-i brüsszeli merényletek óta magas terrorkészültségi fokon van.

Rovatok