Index Vakbarát Hírportál

Építünk egy Trump tornyot Moszkvában, ők meg megnyerik nekünk a választást

2017. augusztus 28., hétfő 23:20

Újabb, Donald Trump amerikai elnök oroszországi kapcsolataira nem túl jó fényt vető információ látott napvilágot: most épp az egyik üzlettársa, Felix Sater ügyködött egy moszkvai Trump torony felépítésén aközben, amikor Trump már egyértelműen versenybe szállt az elnöki pozícióért.

Sater hencegéséről a New York Times (NYT) kapott emaileket, ebben az orosz születésű vállalkozó arról írt Trump ügyvédjének, Michael Cohennek, hogy egy moszkvai építkezés akár az elnöki címet is jelenthetné. "Ráállítom Putyint erre a programra, és majd megválasztatjuk elnöknek Donaldot." – írja az egyik emailben, egy másikban pedig azt, hogy "Öreg, a haverunkból az Egyesült Államok elnöke lehet, és mi sokat tehetünk ezért", majd azt, hogy "Putyin teljes csapatát megszerzem ehhez".

Cohen a NYT kérdésére annyit reagált, hogy Sater csak viccesen fejezte ki magát, és amúgy is, semmi nem lett az ügyletből, mert Trumpék nem látták megalapozottnak a moszkvai toronyház megépítését. A Washington Post viszont arról ír, hogy Trumpék szándéknyilatkozatot is aláírtak a moszkvai beruházásról, de végül sem területet nem találtak, sem engedélyt nem kaptak hozzá, így 2016 elején felhagytak a projekttel.

via VOX

Rovatok