Index Vakbarát Hírportál

Részegnek mondták az elütött kisfiút, de a vétkes nő előzetesben marad

2017. szeptember 5., kedd 01:05

Részlegesen elismerte felelősségét az a 31 éves nő, aki áprilisban egy Moszkva környéki lakótelepen halálra gázolt egy hatéves kisfiút. Az asszony azonban tagadta, hogy elkerülhette volna az ütközést és azt is, hogy a tragédia pillanatában telefonját nézte. A vádlott szeptember 15-ig előzetesben marad – írta a Newsru.com.

A hatéves fiú nagypapájával tért haza a sétáról, amikor átszaladt a lakótelepi úton. Az autó első és hátsó kerekével is áthajtott a fiún, akit 10 méteren át vonszolt magával. A halálát okozó baleset önmagában egy volna a tragikus esetek közül, a helyi hatóságok hozzáállása miatt azonban nagy visszhangot kapott. Az országban akkor kapták fel sokan a fejüket a hírre, amikor

az orvosszakértői vizsgálat kimondta, hogy a kisfiúban egy fél üveg vodka lehetett.

Az orosz sajtóban „részeg kisfiú ügyként” híresült el a baleset körüli gyanús vizsgálat, amely hosszú ideig nagyvonalúan bánt az elkövetővel. A baleset után csak egy hónappal indult bűnügyi nyomozás, és csak júniusban emeltek vádat a nővel szemben, aki az orosz sajtó szerint egy helyi befolyásos bűnszervezet jelenleg börtönben lévő vezetőjének a felesége.

A vádemelés csak akkor történt meg, amikor a Nyomozati Hatóságot (SZK) vezető Alekszandr Basztrikin a vizsgálat áthelyezéséről döntött. Ezután nyomozás indult a gyermek orvosszakértői vizsgálatának vitatható lebonyolítása miatt is.

A gyanú szerint asszony tisztára mosását szolgálhatta az orvosszakértői vélemény amely magas véralkoholszintet állapított meg a kisfiúnál. 

A nyár folyamán felmerült, hogy a kisfiút exhumálják a vizsgálat megismétlése céljából, később azonban erről a családot képviselő ügyvéd szerint letettek, egyrészt, mert ennyi idő elteltével kétséges, hogy érdemi megállapításokat lehet tenni a holttest vizsgálatával, másrészt, mert reményeik szerint más módon is feltárhatók a gyanús orvosi jelentés körülményei.

Rovatok