Index Vakbarát Hírportál

Durván megnőtt a melegek elleni bűncselekmények száma Angliában

2017. szeptember 7., csütörtök 13:13

Amíg a törvények és a hozzáállás nagyban változott a melegek irányában, a legújabb kutatás szerint óriásit nőtt a melegek ellen elkövetett gyűlölet-bűncselekmények száma az Egyesült Királyságban - írja a Sky News

A kutatást szerint az elmúlt öt évben 78%-kal nőtt a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek ellen elkövetett támadások száma. A megkérdezett melegek 21%-a vallotta azt, hogy az elmúlt egy évben érte atrocitás a nemi identitása miatt. Tízből négy transznemű vallott azt, hogy az elmúlt egy évben tapasztalt gyűlölet-bűncselekményt a nemi identitásával összefüggésben.

Ezeknek az embereknek a 81%-a viszont nem jelentette a ezeket a bűncselekményeket a rendőrségen. 

A Sky által megkérdezett, 28 éves Reg Kherajt a londoni Sohóban bulizott a barátaival, miután megtámadták. Azt mondta, a falhoz szorították, felemelték, és fojtogatni kezdték, a támadók egyike pedig ütésre tartotta felé az öklét, mintha arcon akarná ütni. A másik támadó pedig egy hamburgert nyomott az arcába, és szétkente a ruházatán. Eközben az áldozat számára nagyon ijesztő homofób inzultusokkal illették. Kherajt traumatizálta a támadás, pedig ez már egy év alatt a harmadik volt. 

Rovatok