Index Vakbarát Hírportál

Letartóztattak egy 18 éves férfit a pénteki londoni metrórobbantás ügyében

2017. szeptember 16., szombat 11:52 | aznap frissítve

A kenti rendőrség Doverben, a kikötő területén letartóztatott egy 18 éves férfit a pénteki londoni metrórobbantással összefüggésben. A BBC adta közzé a hírt.

A rendőrség hivatalos közleménye szerint a férfi a helyi rendőrségnél őrizetben marad, majd Londonba szállítják. Neil Basu, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese és országos terrorelhárítási tevékenységének koordinátora azt nyilatkozta, fontos letartóztatásról van szó, elégedettek a nyomozás tempójával, de folytatják a munkát, a terrorfenyegetettségi szint pedig továbbra is kritikus marad.

Azt is írták, hogy ez a letartóztatás további rendőri cselekményekhez vezet, de nyomozati indokok miatt nem árulnak el többet a férfiról. A nyomozók 45 tanúval beszéltek, és 77 képet és videót kaptak az emberektől, ami segíthet.

Mint arról beszámoltunk, robbanás történt péntek reggel magyar idő szerint 9:20-kor egy metrókocsiban London délnyugati részén, a Parson's Green nevű megállónál. Egy fehér festékes vödör robbant fel, vagy gyulladt ki, és több ember arca megégett. A vizsgálatok megállapították, hogy egy házi készítésű bomba robbant fel. Terrorcselekményként kezelik az ügyet.

(Borítókép: Helyszínelők dolgoznak a metrókocsinál, amiben a robbanás történt a londoni Parson's Green megállónál. Fotó:  AFP / Adrian Dennis)

Rovatok