Index Vakbarát Hírportál

Gazdája hangjának utánzásával rendelt ajándékdoboz-készletet egy londoni papagáj

2017. szeptember 20., szerda 17:46

Buddy, az ötéves papagáj egy 10 font (3500 forint) értékű ajándékdoboz-készletet rendelt meg az Amazon internetes kereskedőóriás Alexa nevű hangvezérelt rendszerén a gazdája hangjának utánzásával, írja a The Sun alapján az MTI.

A rejtélyes rendeléssel meglepte tulajdonosát, a Londonban élő dél-afrikai Corienne Pretoriust, aki nyomozni kezdett. Miután kizárta, hogy férje vagy fia rendelte meg a dobozokat, rájött arra, hogy csak Buddy lehetett az elkövető, aki hallotta őt, amint Alexával beszélget.

Amikor vasárnap hazajöttem, hallottam, hogy Buddy beszél, de nem értettem igazán, mit mond. Majd hallottam, amint Alexa azt mondja, "elnézést, de nem értettem igazán". Majd Buddy megismételte, hogy "Alexa" és még valamit mondott. A gépi hang erre megkérdezte, mit akar rendelni.

Csak akkor jött rá, mi is történt, amikor megkapta a papagáj rendelésének visszaigazolását. "Amikor rájöttem, nem akartam elhinni, hogy Buddy rendelést adott le" - mondta a Sunnak a londoni nő.

Az Amazon hangvezérelt asszisztense az Echo nevű eszközön jelent meg 2014-ban. A vezérlőközpont válaszol a neki feltett kérdésekre. A brit lap cikkéhez mellékelt felvétel bemutatja, amint a papagáj "Alexa" nevét rikoltja és a kalitkája mellett álló eszközön kék fény gyullad fel, jelezve, hogy Alexa veszi a rendelést.

A papagáj tulajdonosa elmondta, hogy négy hónapja van náluk az Echo, amit nem használnak másra, csak zenehallgatásra vagy az elvégzendő feladatok összeállítására, de soha nem rendeltek semmit a segítségével az Amazontól.

Rovatok