Index Vakbarát Hírportál

Négy végtagját amputálták, a kalauz mégsem hitte el róla, hogy mozgássérült

2017. szeptember 25., hétfő 16:56

Bár nem sok hely van a világon, ahol a kalauzokat mindent elsöprő szeretethullám venné körül, egy francia ellenőrt kis híján meglincseltek az utasok, amikor egy amputált férfi mozgássérültségét kérdőjelezte meg egy Rouenből Párizs felé tartó vonaton. 

A férfi, Phillippe Croizon ráadásul egy ismert figura, mivel ő volt az első mind a négy végtagján amputált ember, aki átúszta a La Manche csatornát. A férfit azért vegzálta az ellenőr, mert nem volt nála a mozgássérültségét igazoló igazolványa, viszont miután az utasok a férfi védelmére keltek, mondván, hogy elég jól látható igazolvány nélkül is, hogy a férfi mozgássérült, a kalauz végül leállt az akadékoskodással. 



Croizon acélmunkás volt, amíg 1994-ben a saját házán dolgozva erős áramütés érte, aminek következtében mind a négy végtagját amputálni kellett. Croizon később védelmére kelt az ellenőrnek, hogy biztos rossz napja volt, vagy kimerült volt, de a közvélemény ettől függetlenül erősen bírálta az esetet, mivel sok panasz érkezik az ellenőrök mozgássérültekhez való hozzáállása miatt. 

(via Thelocal.fr)

Rovatok