Index Vakbarát Hírportál

Magyar is volt a lövöldözés előtt nem sokkal a Mandalay Bay hotelben

2017. október 2., hétfő 22:42

Egy olvasónk is járt a Las Vegas-i Mandalay Bay hotelben, aminek a 32. emeletéről Stephen Paddock tüzet nyitott egy country fesztivál résztvevőire. 

A jelenleg is Las Vegasban tartózkodó férfi elmondása szerint eredetileg egy másik hotelben van egy másik, nem magyar kollégájával elszállásolva, azonban annak medencéje épp felújítás alatt áll, és a recepciósok a Mandalay Bay-be irányították őket, mivel a belépőkártyájukkal használhatták az ottani medencét, ráadásul a két hotelt egy vasút köti össze, ami negyed óra alatt a bejárathoz vitte őket. A két férfi élt ezzel a lehetőséggel, és órákig úsztak a hotel medencéjében. 

Olvasónk  elmondása szerint még az is megfordult a fejükben, hogy benéznek a fesztiválra, mert a két programjuk közötti héten már voltak hasonló, kisebb koncerteken. Naplementekor, nagyjából fél 7 magasságában úgy döntöttek viszont, hogy inkább elmennek Las Vegas külvárosába ruhát mosni, és vacsorázni, mielőtt visszatértek az eredeti szállásukra.

A lövöldözésről ismerőseiktől értesültek, akik állapotuk felől érdeklődtek, ottani idő szerint nagyjából éjjel fél 1 magasságában.

Kérdésünkre nem tudta megmondani, hogy az ő szállodájukat lezárták-e átmenetileg, mert reggelig nem mentek le a szobájukból. Bár reggel erős rendőri jelenlét volt az őket elszállásoló hotelben és annak kaszinójában, a szabad mozgásban nem akadályozták őket. 

Rovatok