Index Vakbarát Hírportál

15 késszúrás okozta a svéd újságírónő rejtélyes halálát

2017. október 3., kedd 22:00 | aznap frissítve

15 kés szúrás okozta Kim Wall svéd újságírónő halálát, és megtalálták a holttesten a feltételezett gyilkos DNS-ét, írja a Guardian. Az új bizonyítékok miatt a gyanúsított Peter Madsen előzetes letartóztatását négy héttel meghosszabbították.

Augusztus végén találták meg végtagok és fej nélkül Kim Wall  svéd újságírónő holttestét a dán partok közelében. Wall egy dán tengeralatjáró tulajdonossal töltötte az előző napot, akit őrizetbe vettek a hatóságok emberölés gyanújával.

A férfi először azt állította, hogy a nőt ő biztonságban partra szállította, de később azt mondta, hogy a nő balesetben meghalt a hajóján, a hajó pedig elsüllyedt. Az újságírónő vérét megtalálták a férfi tengeralattjárójánál, és az is kiderült, hogy a testét szándékosan csonkították meg, valamint fémsúlyokat kötöztek rá, hogy a víz alatt maradjon.

Kedden az is kiderült, hogy a Peter Madsen tengeralattjáró-tulajdonos DNS-ét megtalálták a nő testén, és arra is találtak bizonyítékot, hogy a nőt a halála előtt megkínozta a férfi. A rejtélyes ügyről ebben a cikkben írtunk részletesebben:

Rovatok