Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun fontos posztra nevezte ki a húgát

2017. október 9., hétfő 17:15

A központi bizottság hétvégén tartott ülésén új posztra nevezték ki Kim Dzsongun észak-koreai diktátor húgát, Kim Jodzsongot, írja a CNN. A nő a politikai bizottság póttagja lett, a testületben a korábban befolyásos nagynénjüket váltotta.

A Kim család többi tagjához hasonlóan Kim Jodzsongról sem sokat tudni, de a hivatalos információk alapján bátyja fontos tanácsadója, és hatalomra kerülése óta ő szervezi a nyilvános szerepléseit is.

Az átszervezések része volt az is, hogy az elmúlt hetekben előtérbe került külügyminiszter, Ri Jongho is bekerült a politikai bizottságba. Elemzők szerint megint az látszott, hogy Kim Dzsongun saját, hozzá hű embereket nevezett ki a párt fontos posztjaira.

Kim Dzsongun a Koreai Munkapárt központi bizottsága előtt tartott beszédében az atomprogram elrettentő erejét méltatta. A plenáris ülést apja, Kim Dzsongil pártvezetővé választásának 20. évfordulója alkalmából tartották.

Kedden lesz az észak-koreai állampárt megalapításának 72. évfordulója, elemzők szerint nem kizárt, hogy Phenjan fegyverkísérlettel fog ünnepelni.

Rovatok