Index Vakbarát Hírportál

Embercsempész bandát lepleztek le Franciaországban és Németországban

2017. október 13., péntek 18:35

Az Europol közreműködésével francia és német rendőrök elfogták egy embercsempészettel foglalkozó, szervezett bűnözői csoport 14 tagját, akik indiai állampolgárokat hoztak illegálisan Európába - közölte az uniós rendőri együttműködést koordináló szervezet (Europol) pénteken.

Az MTI híre szerint a bűnszervezet hat tagját Franciaországban, további nyolc tagját pedig Németországban állították elő, akiket személyes iratok és vízumok hamisításával, munkaerő-kizsákmányolással és embercsempészettel vádolnak.

A nyomozócsoport megállapítása szerint az embercsempészek utazási irodát üzemeltettek Indiában az illegális, uniós határátlépések megszervezésére. Az iroda a hamis iratokért és az Európába jutásért fejenként 7 ezer eurót (mintegy 2 millió forint), családonként pedig 25 ezer eurót (mintegy 7,7 millió forint) kért el. Az áldozatokat Franciaországon keresztül Németország keleti felébe szállították, ahol embertelen körülmények között, alacsony bérért munkára kényszerítették őket, és nem hosszabbították meg lejáró hamis irataikat - közölte az uniós ügynökség.

Rovatok