Index Vakbarát Hírportál

Az utcán, kartonpapírokon aludt Nagy-Britannia bukaresti nagykövete

2017. október 14., szombat 17:57

A szabad ég alatt, kartonpapírokon és egy régi hálózsákban töltött egy éjszakát Paul Brummell, Nagy-Britannia bukaresti nagykövete, írja a Transindex.ro. A nagykövet a hajléktalanok nemzetközi napja miatt aludt az utcán 20 önkéntessel együtt.

Brummell a második alkalommal vett részt a bukaresti Casa Ioana alapítvány által szervezett akción, aminek célja felhívni a figyelmet a hajléktalanok helyzetére.

Egy ilyen esemény valamilyen szinten mesterkélt, azonban szerintem az a fontos, hogy eszünkbe jusson, hogy Bukarest utcáin 5.000 hajléktalan ember él minden nap, télen is, és nem könnyű számukra

- mondta Brummell.

Ian Tilling, a Casa Ioana alapítvány vezetője szerint fontos, hogy az emberek megértsék, hajléktalannak lenni egy helyzet, nem egy állapot. Szerinte a hatóságoknak arra kellene törekedniük, hogy segítsék az embereket ismét önállósodni, azonban az ilyen típusú szolgáltatások hiányoznak.

A hajléktalanok nemzetközi napja alkalmából a romániai brit közösség több tagja is részt vett a figyelemfelkeltő akcióban: a szabad ég alatt töltötte az éjszakát többek közt Nigel Bellingham, a British Council Romania igazgatója, Charles Crocker, a Brit-Román Kereskedelmi Kamara elnöke is.

A hajléktalanok világnapját október 10-én tartják.

Rovatok