Index Vakbarát Hírportál

Szépségkirálynők hálálkodtak Putyinnak, amiért Oroszországban nincs szexuális zaklatás

2017. október 14., szombat 18:36

A Miss Oroszország verseny két döntőse, Polina Popova és Xenia Alexandrova fogják képviselni Oroszországot a novemberi Miss Universe szépségversenyen. Szerencsére csak ott, és nem egy diplomáciai eseményen, mert a két hölgy épp most mondott köszönetet Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, amiért nekik nem kell tűrniük az Egyesült Államokban mindennapos szexuális zaklatást.

A két szépségkirálynő annak kapcsán hozta szóba a témát, hogy Harvey Weinsteinről, a hollywoodi filmproducerről kiderült, hogy több színésznőt is molesztált.

A Weinstein-botránnyal elképesztő zaklatássorozatra derült fény. Modellek, színésznők és alkalmazottak vádolták Weinsteint nemi erőszakkal, szexuális zaklatással, illetve azzal, hogy szexért osztogatta a filmszerepeket.

Hiszem, hogy ilyen Oroszországban nem fordulhat elő, amiért Putyint és politikáját illeti a hála. Nálunk ritkán hallani ilyenről, és emiatt nagyon boldog vagyok.

– mondta Alexandrova a Dozhd tévécsatornának.

Szerintem minden a nőn múlik. Nem tudom, Angelina Jolie például hogy viselkedett ilyen helyzetben – végül is az ő alkalmazottja volt.

– mondta Popova.

A szépségkirálynők állításaival ellentétben Oroszországban gyakoriak a nők elleni erőszakos bűncselekmények. Egy talkshow-ban többször visszatérő téma volt egy tinédzser lány megerőszakolása; az orosz közvélemény fele védelmébe vette, a másik fele őt hibáztatta.

Az orosz törvényhozás januárban névtelen szavazáson döntött a családon belüli erőszak dekriminalizálásáról. A nemi erőszak már nem számít bűncselekmény, csak szabálysértés.

(The Moscow Times)

Rovatok