Index Vakbarát Hírportál

Fenyegetést jelenthetnek a gyerekterroristák Németországban

2017. október 19., csütörtök 14:25

A gyerekterroristák általi fenyegetésre figyelmeztetett Hans-Georg Maassen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) vezetője csütörtökön Berlinben, elmondása szerint ugyanis annak a veszélyét észlelik, hogy a dzsihadista ideológia alapján nevelt gyerekek visszatérhetnek Németországba – írja az MTI.

Maassen úgy vélekedett, hogy a társadalomnak szem előtt kell tartania azt a kockázatot, hogy az Iszlám Állam ellenőrzése alatt lévő területekről hazatérő gyerekekkel Németországban is felnevelkedhet egy új dzsihadista nemzedék.

Mint mondta, a terrorszervezet propagandája kiemelt figyelmet fordít a gyerekekre és a fiatalokra, a kivégzéseket rögzítő felvételeken is többször előfordulnak kisgyerekek. Ezekben a gyerekeket csak a dzsihadisták újabb nemzedékeként ábrázolják, gátlástalannak és kegyetlennek mutatva be őket – tette hozzá Maassen.

Mivel az Iszlám Állam az elmúlt időszakban jelentős területeket vesztett Irakban és Szíriában, az alkotmányvédelmi hivatal azzal számol, hogy azok, akik Nyugat-Európából mentek ki harcolni a Közel-Keletre, azok most családjukkal együtt visszatérhetnek. A német szalafista csoportok befolyási körébe kerülve ezekből a kiskorúakból nőhet fel a dzsihadisták második nemzedéke.

Rovatok