Index Vakbarát Hírportál

Tűz pusztított el egy ikonikus mianmari szállodát

2017. október 19., csütörtök 10:55

Tűz ütött ki helyi idő szerint csütörtökön hajnalban a mianmari Rangun ikonikus luxusszállodájában, a Kandavgyi palotában. A tűzoltók órákig oltották a lángokat, az esetnek egy halottja és két sérültje van – írja a BBC.

A tíkfából épült hotel a brit uralom alatt, 1934-ben épült és tradicionális építészeti stílusa miatt igazi helyi látványosságnak számított, most azonban az épület nagy része a lángok martalékává vált. A tűz pontos oka egyelőre nem ismert, egyes források szerint gázrobbanás, mások szerint rövidzárlat okozhatta.

Egy az incidens alatt a szállodában tartózkodó amerikai egy helyi újságnak elmondta, nem hallott semmiféle tűzjelzőt, csak arra ébredt fel, hogy a személyzet kétségbeesetten kopog az ajtaján. Elmondása szerint mikor kinyitotta az ajtót, rögtön érezte is a füstszagot és rögtön elhagyta a szobáját. Hozzátette azt is, hogy a személyzet mindenkinek segített abban, hogy biztonságba kerüljenek. 

A vendégeket más szállodákban helyezték el, az elhunyt személyének azonosítása pedig jelenleg még zajlik, csakúgy mint a tűz okának megállapítása.

Rovatok