Index Vakbarát Hírportál

Horrorfilmbe is elmenne ez a cápatámadás

2017. október 23., hétfő 17:45

Filmbe illő, drámai mentőakcióban mentette meg lányát egy fehér cápától egy ausztrál férfi, miután az állat kilökte őt a csónakjából, majd rátámadt – írja az MTI.

A 15 éves Sarah egy kajakból tintahalra horgászott vasárnap a dél-ausztráliai Normanville partvidéke mentén, amikor a 4,5 méteres cápa fellökte a csónakját, majd elkezdett körözni a felborult csónakra felkapaszkodó lány körül.

Apja és testvére, akik egy másik hajóban ültek tőle nem messze, a segítségére siettek és a cápa fölött áthúzva sikerült is besegíteniük a motorcsónakjukba. Chris Williams, az apa elmondása szerint az egész helyzet pontosan olyan volt, mint A Cápa című filmben, a kavargó víztől elkezdve az uszonyokon át a lánya csontig hatoló sikolyáig. 

Mint mondta, csupán néhány másodpercen múlott, hogy az állat nem végzett a lánnyal, aki így néhány kisebb sérüléssel megúszta a támadást. Azt is hozzátette, hogy a ragadozó sokáig követte is a halászhálókba gabalyodott csónakot.

A támadás éppen egy nappal azután történt, hogy egy ausztrál búvárnak hét kilométert kellett úsznia, hogy megmeneküljön a cápáktól, idén pedig összesen 14 hasonló esetet jegyeztek fel Ausztrália partvidékén, melyek közül az egyiknek halálos áldozata is volt.

Rovatok