Index Vakbarát Hírportál

Rendőr fosztogatott az Irma hurrikán miatt üresen hagyott házban

2017. október 26., csütörtök 10:59

Számos bűncselekménnyel, köztük lopással vádolják azt a Palm Beach-i rendőrt, aki egy üres házból elemelt különféle értékeket. Az eset még az Irma hurrikán pusztítása után történt. Egy Észak-Karolinában élő férfi, Jay Rosoff értesítette a floridai hatóságokat, hogy hosszabb ideje nem tud az édesapjáról, az apa floridai házába telepített kamera pedig semmilyen mozgást nem érzékel. A hívás után három rendőr érkezett a helyszínre, ahol a férfi édesapját, a 85 éves Moe Rosoffot a földön fekve találták.

Az idős férfi egyedül vészelte át a hurrikánt, de a fürdőszobában elesett, és beverte a fejét. A rendőrség értesítette a mentőket, akik kórházba szállították az édesapát, de a férfi még aznap meghalt.

A történet akkor vett váratlan fordulatot, amikor a fiú, Jay riasztója bekapcsolt, mert mozgást érzékelt a házban.

A férfi rögtön bekapcsolta a monitort, és a kamerán keresztül követhette, amint egy rendőr a garázson keresztül bemegy a házba. A rendőr egyedül volt, és nem volt tagja a korábban riasztott járőrcsapatnak. Az adóvevőn keresztül viszont hallhatta a ház riasztójának a kódját, amit így ki tudott kapcsolni.

A rendőr, Jason Cooke, végigjárta a házat, hogy miket vitt el, arról csak tippek vannak (némi készpénz, ékszerek és gyógyszerek), mert a ház nagy része nincs bekamerázva, kizárólag a konyha és a nappali látható. ott viszont láthatta, hogy a rendőr különféle fiolákat tesz zsebre. A rendőr néhány perc múlva távozott, még azt látni, hogy valamit eszeget távoztában.

A fiú ezután értesítette a rendőrséget. Cooke-ot felfüggesztették, és 28 ezer dolláros óvadék ellenében engedték szabadlábra, novemberben lesz a tárgyalása.

A férfi ügyvédje szerint védence drogfüggő (opioid fájdalomcsillapítót lopott), ezért rendszeresen drogteszteknek is alá kell majd vetnie magát. Az ügyvéd szerint esete pedig példája annak, hogyan teheti tönkre egy jó ember életét a függőség.

Rovatok