Index Vakbarát Hírportál

Minden ötödik német férfi elismerte, hogy követett már el szexuális zaklatást

2017. október 29., vasárnap 13:56

Egy német felmérés szerint ötből egy férfi elismerte, hogy már követett el szexuális zaklatást – írja az MTI. A szombaton publikált kutatást a dpa megbízásából a YouGov online piackutató cég végezte el Németországban. A reprezentatív felmérésben 2056 személy vett részt.

A megkérdezett férfiak 18 százaléka állította, hogy már viselkedett úgy egy másik személlyel, amit szexuális zaklatásként vagy szexuális bántalmazásként lehet megítélni. A nők közül csak 6 százalék mondta, hogy ilyesmit tett. A megkérdezett nők 43 százalékát zaklatták szexuálisan, a férfiaknak viszont csak a 12 százalékával fordult elő ilyesmi. A szexuális zaklatók

A több tucatnyi nőt szexuálisan zaklató és bántalmazó hollywoodi producer, Harvey Weinstein botránya Németországban is vitát indított el a szexuális visszaélésekkel kapcsolatban. Az elmúlt hetekben számos német színésznő számolt be nyilvánosság előtt arról, hogy milyen szexuális molesztálásban volt részük a szórakoztatóiparban. A közösségi médiában pedig ezrek csatlakoztak a #metoo kampányhoz, és osztották meg, hogy milyen szexuális bántalmazásban volt részük a verbális megalázástól az erőszakos közeledésen át a szexuális erőszakig.

A zaklatási botrány hullámai Magyarországot is elérték: más kisebb ügyek mellett Marton László színházi rendezőt már kilenc nő vádolja zaklatással. A Marton ügyről ebben az aktában olvashat részleteket:

Rovatok