Index Vakbarát Hírportál

200 munkást temethetett maga alá egy észak-koreai alagút

2017. október 31., kedd 12:46

Névtelen forrásra hivatkozva, a Japán Asahi TV szerint 200-an halhattak meg Észak-Koreában, egy atomfegyverek tesztelésére használt területen, amikor egy rengés következtében beomlott egy alagút. 
Az első rengésnél 100 ember esett az alagút fogságába, és a forrás szerint akkor haltak meg mind a kétszázan, amikor az ő mentésükre küldött 100 emberre is ráomlott a föld, egy második detonáció után. 

Egy dél-koreai hírügynökség szerint nemrég mértek szeizmikus rezgéseket arról a helyről, ahol Észak-Korea az atomfegyvereit teszteli. A tesztelésekről elhíresült  Punggye-rit elvileg már nem használhatnák tesztelésekre, ugyanis a hatodik és egyben legnagyobb robbantás után szeptember elején, rendszeresek voltak a földcsuszamlások, és földrengések is megrázták a környéket. A mostani esetet is a legutóbbi robbantás idejére datálják. 

Az Egyesült Államok védelmi minisztere, James Mattis szerint indokolatlanok ezek a tesztelések, és aggodalomra adnak okot. Mattis szerint Észak-Koreát semmilyen olyan közvetlen veszély nem fenyegeti, ami indokolttá tenné a teszteléseket, és inkább a környező országok fenyegetésére használja fel azokat. 

 (via Independent)

Rovatok