Index Vakbarát Hírportál

Elnémult Trump Twittere

2017. november 3., péntek 08:30

Kedd este 11 percig elérhetetlen volt Donald Trump amerikai elnök Twitter-fiókja, írja a Verge. A cég első közleményében "emberi hibára" fogta az esetet, majd elismerték, hogy szándékos akcióról van szó.

Az amerikai nyilvánosságot meglehetősen átalakította Donald Trump, aki teljesen önjáró módon használja a Twitter mikroblog-szolgáltatást. Az angolszász média, lényegében az összes fontosabb döntéshozó, de még a washingtoni nagykövetségek is folyamatosan figyelik az elnök fésületlen, általában zsigeri és meggondolatlan, hencegő és gyakran másoknak beszóló, de mindenképp újszerű Twitter-posztjait, melyek teljesen új színt hoztak az amerikai közbeszédbe.

Az elmúlt évtizedekben, a tömegmédia elterjedése óta a fontosabb politikai szereplők megnyilvánulásait patikamérlegen készítik elő a kommunikációs stábok, Trump viszont látványosan fittyet hány erre. Gyakran bárdolatlan, spontán reakciói kritikusai szerint éretlen személyiségről tanúskodnak, ám a hívei csak még jobban imádják emiatt.

A Twitter persze azonnal felbolydult, a felhasználók a vérmérsékletüknek megfelelően reagáltak: volt, aki élete legboldogabb időszakának nevezte azt a pár percet, amíg az elnök némaságra volt kárhoztatva. Valaki más minden idők egyik legnépszerűbb amerikai filmje, a Remény rabjai emlékezetes jelenetéhez hasonlította, amikor a börtön hangosbeszélőjén a főszereplő egy Mozart-áriát játszik be a raboknak, akik így átmenetileg megfeledkezhetnek a helyzetükről.

Rovatok