Index Vakbarát Hírportál

Újabb medvetámadás Brassó megyében

2017. november 4., szombat 18:47 | aznap frissítve

Mi is beszámoltunk arról, hogy múlt héten egy 14 éves lányt és egy segítségére siető férfit támadt meg egy medve Erdélyben, a Brassó megyei Fogaras egyik utcájában.

Péntek este 12 kilométerrel arrébb, Herszény településen támadt rá egy medve egy 28 éves férfira, írja a Transindex. Az állat a férfi kezét és a lábát harapdálta meg. Se a múlt heti, se a pénteki eset nem végződött tragédiával, mindhárom áldozatot kórházba szállították és ellátták. Mindkét alkalommal értesítették a fogarasi vadászegyesületet, akik embereket küldtek a medve kilövésére.

Romániában azt követően sokasodtak meg a medvetámadások, hogy a Környezetvédelmi Minisztérium tavaly a populációszabályozás céljával történő medvevadászatot is betiltotta. Korábban a tárca évente 400-450 medve kilövésére adott engedélyt a vadásztársaságoknak.

Európában - Oroszország európai részét leszámítva - körülbelül 17 ezer medvét tartanak számon, amelyből több mint 6800 Romániában él. A romániai medveállomány túlnyomó része, mintegy 5300 példány a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros, valamint a szomszédos Brassó megyében található.

Rovatok