Index Vakbarát Hírportál

Velence polgármestere beszólt a smucig turistáknak

2017. november 13., hétfő 22:13

Szívesen látunk mindenkit, de pénzt kell költeniük – reagált keresetlen őszinteséggel Luigi Brugnaro arra, hogy egyre több turista panaszkodik arra, hogy lehúzták őket az éttermekben.

Egy brit családot, akik a számlát vitatva a hivatalához fordultak, miután 525 eurót (164 ezer forintot) fizettettek ki velük a Szent Márk téren, nemes egyszerűséggel lesmucigozott. Szerinte az összeg korrekt, és azt jelzi, hogy az étterem (és Velence általában) betartja a törvényeket.

A britek viszont arra panaszkodtak, hogy az étteremben visszaéltek azzal, hogy nem tudnak olaszul, és drága tengeri tálakat hoztak ki nekik anélkül, hogy azokat megrendelték volna. A számlát kifizették, de panaszt emeltek, szerintük a történtek rossz fényt vetnek a városra. Korábban egy japán pár reklamált, hogy tányéronként 120 eurót (37,000 Ft) fizettek egy homáros tésztaételért.

Brugnaro visszaküldette a panaszlevelet a brit feladónak, és az esethez annyit fűzött, hogy ezek esznek, isznak, és csak azután szólnak, hogy nem beszélik a nyelvet. "Ha Olaszországba jössz, tanulj meg olaszul, és nem árt egy kis velencei sem" – hangzott a polgármesteri intelem.

Megválasztásakor Brugnaro azzal kampányolt, hogy megzabolázza a helyiek szerint a várost élhetetlenné tévő turizmust. (the Local)

Rovatok