Index Vakbarát Hírportál

Vádat emeltek egy fodrász ellen, aki szándékosan fertőzte meg HIV-vírussal partnereit

2017. november 16., csütörtök 00:16

Vádat emeltek egy angol férfi ügyében, miután másik tíz férfit próbál szándékosan HÍV-vírussal megfertőzni. Az egyébként fodrászként dolgozó Daryll Rowe öt esetben járt sikerrel, és további öt esetben úgy próbálkozott eredménytelenül, hogy titokban kiszakította az óvszereket. Az áldozatoknak az aktus után sok esetben üzenetet is küldött, amiben azzal viccelődött, hogy megfertőzte őket. 

Egy áldozata arról beszélt név nélkül a sajtónak, hogy mivel szülei kábítószer-függőségük miatt HIV-fertőzés áldozatai lettek, nagyon óvatos volt a partnereivel, és most úgy érzi magát, mint akit lelkileg megerőszakoltak, ami miatt már túl van egy öngyilkossági kísérleten.

A Lewes Crown-i bíróság öt esetben súlyos testi sértéssel, további öt esetben súlyos testi sértés kísérletével vádolja a férfit, akinek az ügyében január 29-én hirdetnek ítéletet. 

Egy nyomozó szerint a férfi konzisztensen hazudozott áldozatainak, hogy elérje célját, ami az volt, hogy 2015 októberétől kezdve négy hónapon keresztül, a lehető legtöbb férfit fertőzzön meg Brighton környékén HIV-vírussal.

A főügyész Nigel Pilkington szerint minden bizonnyal jóval több áldozata van az őrült fodrásznak, aki többek között hónapokig azt is elhitte, hogy ha a saját vizeletét issza, meg fog gyógyulni a betegségéből. 

(via BBC)

Rovatok