Index Vakbarát Hírportál

Trump átgondolja, hogy hozzájárul-e az elefántvadászathoz

2017. november 18., szombat 12:06 | aznap frissítve

Egyelőre nem lép érvénybe Donald Trump döntése, amely engedélyezné, hogy nagyvadak trófeáit ismét behozzák az Egyesült Államokba, írja a CNN. A héten bejelentett terve ugyanis nagy viharokat kavart. Az enyhítés azt jelentené, hogy az amerikaiak ezentúl nyugodtan vadászhatnak a veszélyeztetett állatokra Zimbabwe-ben és Zambiában

Trump szerint ez mindenkinek jó: a vadászok vadászhatnak, ezért fizetnek a vadasparkoknak, amiknek így lesz pénzük, hogy megóvják a természetet. A kritikusok szerint viszont az Obama-kormány azért vezette be a korlátozást, mert az elefántok száma 30 százalékkal csökkent 2007 és 2014 között, a tiltás feloldása pedig nem segít, hanem csak ront a helyzeten.

Érdekesség az üggyel kapcsolatban, hogy Donald Trump két fia, Donald Jr. és Eric szeretnek és szoktak is nagyvadra vadászni, korábban posztoltak is képeket a közösségi médiába a vadászatuk eredményeiről.

Cecil lelövését büntetlenül megúszták

A téma 2015-ben, a Cecil nevű oroszlán lelövésével kapott először nagyobb figyelmet. Akkor a zimbabwei Hwangei Nemzeti Parkból kicsalogatták a legismertebb oroszlánjukat, hogy egy amerikai hobbivadász, és hivatásos fogorvos, Walter Palmer lelőhesse.

A védett állat lelövésének végül semmilyen következménye nem volt, a fogorvos büntetlenül megúszta.

Rovatok