Index Vakbarát Hírportál

Trump szerint kamu a videó, amin nők fogdosásáról beszélt

2017. november 27., hétfő 19:12

Azt már tudjuk, hogy Donald Trump, milliárdos tévésztárból lett amerikai elnöknek nem erőssége az, hogy beismerje a hibáit, viszont a New York Times riportja szerint ez még azokban a ritka esetekben sem igazán megy, amikor Trump amúgy bocsánatot kért valamiért. A lap ugyanis úgy értesült, Trump több szenátornak és tanácsadójának azt mondta, meghamisították a híres Access Hollywood videót, amelyben arról beszél, hogy zaklatta a női rajongóit. 

Az Access Hollywood műsorhoz készült felvétel még 2005-ből származik, és azon az hallható, ahogy Trump arról beszél, hogy szokta csókolgatni és fogdossa őket, anélkül, hogy ezt ők kifejezetten akarnák, mert "ha sztár vagy, megteheted". 

Ragadd meg a pinájukat. Bármit megtehetsz!

- mondja Trump a kampánya talán legnagyobb botrányát okozó felvételen. A videó után még az őt addig valamennyire támogató republikánus politikusok is elfordultak az elnökjelölttől, mondván, hogy nekik is vannak lányaik és ilyen tiszteletlenül senki nem beszélhet a nőkről. Trump először amolyan férfidumának próbálta minősíteni a felvételt, szerinte minden férfiöltözőben poénkodnak ilyenen, csak nincs rajtuk véletlenül bekapcsolva maradt mikrofon.

Végül viszont egy nappal az Access Hollywood felvétel megjelenése után, 2016. október 8-án egy videóüzenetben nyilvánosan bocsánatot kért, mondván, hogy mondott olyan dolgokat, amelyekre nem büszke, a felvételen hallható szavak viszont nem tükrözik vissza, hogy ő milyen ember valójában. 

Azóta viszont a New York Times szerint több embernek is azt mondta, hogy a videó kamu, főleg mostanában, amikor újabb zaklatási botrány rázza meg a Republikánus Pártot. Mint arról korábban írtunk, a párt ultrakonzervatív populista alabamai szenátorjelöltjét, Roy Moore-t több nő is azzal vádolja, hogy kamaszkorukban szexuálisan zaklatta őket az akkor harmincas éveiben járó Moore. A republikánusok eleve nem támogatták Moore-t, majd a vádak megjelenése után a párt vezetése azt követelte, hogy mondjon le a jelöltségről. 

Trump viszont a múlt héten kiállt Moore mellett, mondván, hogy a szélsőségesen bevándorlás- és melegellenes nézeteiről ismert jelölt tagadja a vádakat, az pedig nagyon rossz lenne, ha egy demokrata kerülne Jeff Sessions igazságügyi miniszter megüresedett szenátori székébe. A New York Times szerint Trump az őt ért egy évvel ezelőtti támadások folytatásaként látja a Roy Moore elleni vádakat. Az elnökválasztási kampány alatt a kiszivárgott videó mellett több nő is azzal vádolta Trumpot, hogy korábban zaklatta őket, Trump pedig azt mondta, minden őt vádoló hazudozót be fog perelni a választások után. 

Trump konvojába hajtott egy dühös autós

Donald Trump éppen negyedik napja golfozgatott floridai birtokain a hétvégén, elnöki konvojával járva a golfpályákat, mikor egy férfi egy piros kisbusszal a menet autói közé hajtott és az elnöknek címzett trágárságokat kezdett kiabálni. A férfit a rendőrség letartóztatta.

Nem ez az első alkalom, hogy valaki a forgalomban mutatja ki az elnöknek nemtetszését: pár hete egy, az elnöki konvoj mellett elbicikliző nő beintett Trumpnak. Az eset miatt a nőt kirúgták az állásából.

Rovatok