Index Vakbarát Hírportál

Nyakon szúrták a menekülteket befogadó német polgármestert

2017. november 28., kedd 13:05 | aznap frissítve

Késsel támadt rá egy német férfi a németországi Altena város kereszténydemokrata polgármesterére. A részeg férfi egy döneresnél támadta meg Andreas Hollsteint, és a nyakán sebesítette meg. A támadót a dönerbüfé török tulajdonosa és fia fékezte meg. 

A 17 ezres Altena polgármestere országszerte arról lett híres, hogy több menekültet fogadott be a településre, mint amennyit az országon belüli elosztási kvóta alapján el kellett volna helyeznie. 

Andreas Hollstein  kedden tért be a büfébe, ahol egy dönert rendelt. Néhány perccel később lépett be a helyiségbe egy férfi, aki láthatóan részeg volt. Hangosan szidni kezdte a polgármestert, aki szerinte egyre több külföldit enged a településre.  Ezután megkérdezte  Hollsteint, hogy ő-e a polgármester. Amikor  a politikus igennel válaszolt, a férfi előhúzott egy 15 centi hosszú kést és nyakon szúrta. 

A német férfi ezután a büfé egyik alkalmazottját is megsebesítette. A támadót a büfé török tulajdonosa és annak fia teperte le. 

A polgármester nem sérült meg súlyosan, estére ki is engedték a kórházból. A polgármester kedden ezekkel a szavakkal mondott köszönetet a büfé tulajdonosának és fiának: 

Ha ők nem lettek volna, én ma nem ülnék itt. Köszönöm ennek a két altenaui polgárnak.  

Arra a kérdésre, hogy előre eltervezett támadás történt-e, a polgármester azt felelte: a tettes nem várt rá, feltehetően spontán módon cselekedett, de abban biztos, hogy ezt a késszúrást neki szánta.  

Rovatok