Index Vakbarát Hírportál

Tíz évet töltött egy olasz férfi pincéjébe láncolva egy román nő

2017. november 28., kedd 20:16

Letartóztatott egy 52 éves férfit az olasz rendőrség a hétvégén, miután kiderült, hogy tíz éve tart fogva egy román nőt kisvárosi házának pincéjében – írja a Daily Mail

Aloisio Giordanot egy rutinellenőrzés során állították meg a rendőrök, mert rossz állapotban volt a kocsija, közben azonban észrevették, hogy a hátsó ülésen ülő kilenc éves fiú, koszos és alultáplált, ezért felszólították a férfit, hogy vezesse őket a házához, hogy beszélhessenek a fiú anyjával. Mikor odaértek, egy borzalmasan kinéző nőt és egy másik alultáplált gyereket találtak, ezért úgy döntöttek, körbenéznek a házban, így találták meg a nő lakhelyeként szolgáló pincét.

Kiderült, hogy a nő az utóbbi tíz évet egy sötét, víz és elektromosság nélküli szobában töltötte egy fémrúdhoz láncolva, fogva tartója pedig rendszeresen verte, kínozta és meg is erőszakolta, két gyereke így született. A rendőrség szerint a gyerekeknek néznie is kellett anyjuk szenvedését, sőt ha a fiú nem vett részt a kínzásban, a férfi őt is megverte.

A nő a rendőröknek azt is elmondta, az elmúlt tíz évben semmilyen kapcsolata nem volt a külvilággal és egy éve nem mosakodott. Kiderült az is, hogy akkor került kapcsolatba a férfivel, mikor egy korábbi, pontosan ugyanilyen eset után kiengedték a börtönből és hazament ápolni a súlyosan beteg feleségét. Az akkor 19 éves román nő ebben segített a férfinek, aki felesége halála után szállást és támogatást ajánlott, később azonban a pincéjébe zárta.

A férfit letartóztatták és emberrablással, súlyos szexuális bántalmazással és bántalmazással vádolják. Korábban említett, 1995-ös ügyében ugyanezekkel vádolták és akkori áldozatát is két alkalommal teherbe ejtette, akkor azonban gyerek nem született, az első esetben ugyanis hasba rúgta áldozatát, a másodikban pedig egy sebészkéssel és egy kanállal maga hajtott végre abortuszt a nőn. Akkor mindössze öt évet kapott, amiből csak négyet kellett leülnie.

Rovatok