Index Vakbarát Hírportál

Trump a Twitteren osztotta ki Theresa Mayt

2017. november 30., csütörtök 15:08 | aznap frissítve

Donald Trump amerikai elnök a Twitter-diplomácia újabb felvonásaként a Twitteren üzente meg Theresa May brit miniszterelnöknek, hogy inkább foglalkozzon a saját dolgával. A brit képviselők közül sokan felháborítónak nevezték Trump lépését.

Az egész úgy indult, hogy a brit miniszterelnöki hivatal elítélte, hogy Trump megosztott a Twitterén több éves videókat – amiken például egy turbános összetör egy Szűz Mária-szobrot – egy gyűlöletbűncselekményért elítélt nő oldaláról.

Erre írta ki Trump, hogy May ne rá koncentráljon, hanem „a radikális iszlamista terrorizmusra az Egyesült Királyságban. Mi jól megvagyunk!".

.@Theresa_May, don’t focus on me, focus on the destructive Radical Islamic Terrorism that is taking place within the United Kingdom. We are doing just fine!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2017. november 30.

Brit politikusok, köztük miniszterek is hamar válaszoltak. Sajid Javid miniszter az első tweetet is bírálta, a liberális demokratákat vezető Vince Cable pedig „gonosz rasszistának" nevezte Trumpot, írja a Guardian.

Egy volt közlekedési miniszter, Andrew Adonis pedig arról írt, hogy nem tudna mondani ennél sértőbb és rombolóbb nyilvános kommunikációt amerikai elnök és brit miniszterelnök között az amerikai polgárháború óta.

Megszólalt May is, aki szerint nem volt helyes, hogy Trump megosztotta a videókat, és nem fél megmondani a véleményét erről. Viszont kiemelte a britek és az amerikaiak közötti különleges kapcsolatot, és elmondta, hogy továbbra is várja Trumpot hivatalos látogatásra.

Rovatok