Index Vakbarát Hírportál

Egyre több amerikai médium ír Pócs soros-disznójáról

2017. december 8., péntek 18:11

Pócs János, fideszes országgyűlési képviselő ma ezt a képet tette ki vicceskedve a Facebookjára (egyik olvasónk egyébként jelentette a képet, de a Facebooktól alig egy órán belül jött az üzenet, hogy a tartalom nem sérti a közösségi irányelveiket):

Pócs ezután a 444-nek azt fejtegette, hogy a disznó oldalába nyírt feliratnak a világon semmi köze sincs Soros Györgyhöz, és a feltételezésen, hogy ez Soros Györgyről szólna, fel van háborodva.

Hányszor használjuk a mindennapi életben azt a fordulatot, hogy ki a soros valamiben. Rossz, aki rosszra gondol. Ismerem azokat az embereket [akik a fotót készítették], nekik mégcsak eszükbe sem jutna ilyesmi, az biztos

- magyarázta Pócs.

Soros Györgyre utal a disznón a felirat?

  • 8519
    Egyértelmű
  • 2581
    Rossz az, aki rosszra gondol

A magyarázat ezek szerint nem jutott el az amerikai Bloomberg hírügynökséghez, ők ugyanis ilyen címmel jelentették meg a cikküket: Hungarian Ruling Party Lawmaker Mocks Soros With Image of Dead Pig, vagyis 

Döglött disznó fotójával gúnyolja Sorost a magyar kormánypárti képviselő.

A cikkben pedig elmagyarázzák, hogy milyen kettős értelme van a "soros" szónak (zárójelben azért érdemes megjegyezni, hogy a cikk szerzője szerint a disznóra sárga festékkel festették fel a szöveget, vagyis vélhetően nem sok disznótoron járt korábban).

Ráadásul a Bloomberg után az Associated Press is lehozta a hírt (igaz, ők az Open Society Foundations reakcióját), amit át vett a New York Times, a Miami Herald és még rengeteg amerikai médium. 

Rovatok