Index Vakbarát Hírportál

Szamurájkarddal ölték meg egy sintó szentély főpapnőjét

2017. december 8., péntek 14:41

Szamurájkarddal megölték egy tokiói sintó szentély főpapnőjét, a tettes, aki az áldozat fivére, később a feleségével és önmagával is végzett, írja az MTI. A háttérben a templom vezetéséért vívott hatalmi harc lehet.

Az 56 éves Tomioka Sigenaga és felesége, Mariko előbb együtt megölte a férfi nővérét, az 58 éves Nagakót, majd a férfi megölte feleségét és önmagával is végzett. A rendőrség egy kettétört 80 centiméteres szamurájkardot, egy szablyát és két túlélőkést talált a tragédia helyszínén.

Valaha Sigenaga volt az 1627-ben alapított tokiói Tomioka-Hacsimangu szentély főpapja, de 2001-ben távozni kényszerült tisztségéből pénzügyi visszaélések miatt. Helyét előbb apja, majd annak halála után nővére foglalta el.

A meggyilkolt főpapnő, Nagako már 2002-ben jelezte a rendőrségnek, hogy családi viszály dúl a papi tisztség betöltése miatt. 2006-ban a rendőrség zsarolásért letartóztatta Tomioka Sigenagát, mivel egy levelezőlapon halálosan megfenyegette nővérét.

A Tomioka-házaspár a szentély parkolójában kaszabolta le a főpapnőt, amikor az kiszállt a kocsijából. Mintegy 100 méteren át, egy szupermarketig üldözték a sofőrt is, akit a vállán sebesítettek meg.

Rovatok