Index Vakbarát Hírportál

Egy hajléktalan 300 ezer euróval távozott a párizsi reptérről

2017. december 13., szerda 21:08

Háromszázezer eurós karácsonyi ajándékot guberált össze magának egy hajléktalan a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren, írja a Telegraph. Mondjuk nem volt egészen legális, amit csinált, úgyhogy a nyomozók éppen nagy erőkkel próbálják megtalálni őt és a pénzt.

Az történt ugyanis, hogy az 50 év körüli férfi végigjárta a szemeteseket, aztán megérkezett egy ajtóhoz, aminek nekidőlt, és az ajtó kinyílt.

Bent pedig a Loomis készpénzlogisztikai vállalat készpénzlerakata volt.

Mint kiderült, egy biztonsági alkalmazott rosszul csukta be az ajtót. A Le Parisien lap a kriminalisztika egyik legnagyobb bakijának nevezte az ügyet.

A férfi mindenesetre a biztonsági kamerák felvétele szerint kint lerakta a bőröndjét, bement, szétnézett, majd távozott két telerakott táskával, összesen 300 ezer euró készpénzzel (mintegy 100 millió forint). Felgyorsította a lépteit, és elment egy olyan terület felé, amit már nem látnak a kamerák.

Egy nyomozás közeli forrás azt állítja, totális véletlen volt az egész, a férfi véletlenek sorozatával tudott eljutni odáig, hogy egy szép nagy karácsonyi ajándékot szerzett magának. 

A nyitott ajtót a határőrök találták meg, amikor egy riasztó megszólalt pénteken délután fél hatkor. Ekkor nézték meg a kamerák felvételeit, és jöttek rá, mi történt. 

A rendőrök megtalálták a férfi bőröndjét, de üres volt. Azt egyelőre nem tudják, mi a férfi neve, de a biztonsági őrök ismerik, mint a 100 reptéren guberáló hajléktalan egyike. Az ügy óta még nem ment vissza guberálni.

Rovatok