Index Vakbarát Hírportál

Karácsonyi bulin lőttek agyon egy mexikói újságírót

2017. december 20., szerda 10:09

Agyonlőttek egy mexikói riportert fia iskolájának karácsonyi buliján a gyerekek és a szülők szeme láttára kedden Veracruz államban. Ezzel tizenkettőre emelkedett a Mexikóban idén megölt újságírók száma. 

A támadók berohantak az iskolába és a rendezvényen lelőtték Gumaro Pérez Aguilandót. A 35 éves férfit már korábban is megfenyegették, ezért kérvényezte felvételét a kormány védelmi programjába. 

Miguel Angel Yunes, Veracruz kormányzója azt mondta, hogy mélyen lesújtotta a gyáva támadás. Az újságíró családja számára különleges védelmet rendeltek el. 

Mexikó a világ legveszélyesebb helye az újságíróknak Szíria mellett - derült ki a Riporterek Határok Nélkül (Reporters Without Borders) sajtószervezetnek a héten bemutatott jelentéséből. Az újságírók ellen elkövetett erőszakos cselekményeket összegző beszámoló szerint mindkét országban 12 újságírót öltek meg idén. 

Mexikóban a szervezett bűnözéssel vagy politikai korrupcióval kapcsolatos témákkal foglalkozó újságírók hamar célponttá válnak. (MTI, Index)

Rovatok