Index Vakbarát Hírportál

Kártérítést követel Róma a beteg karácsonyfáért

2017. december 22., péntek 18:47

Kártérítést követel a Piazza Venezián felállított karácsonyfáért Virginia Razzi római polgármester, mert a 21 méter magas vörös fenyő már az ünnepek előtt elpusztult, írja az MTI. A fenyőfát az észak-olaszországi Val di Fiemme ajándékozta az olasz fővárosnak, Róma önkormányzata több mint 40 ezer eurót fizetett azért, hogy a fővárosba szállítsák és felállítsák. 

Amikor Val di Fiemmében kiválasztottuk a fenyőt Róma számára, nagyon szép és tömör volt. Valami a kivágásnál és a szállításnál sikerülhetett félre

- mondta Razzi, aki kiemelte, hogy a fa január 6-ig, a karácsonyi ünnepkör zárásáig a helyén marad. 

A Codacons fogyasztóvédelmi szervezet korábban a római karácsonyfa azonnali eltávolítását követelte, mert szerinte a beteg fa a világ szégyenét hozza Róma városára.  Az időközben Spelacchiónak – ütött-kopottnak – elnevezett karácsonyfának egyébként már saját Twitter-oldala is van, több ezer követővel.

2015-ig Rómában két karácsonyfát állítottak fel, az egyiket a Piazza Venezián, a másikat a Colosseum előtt. Virginia Raggi azonban tavaly szakított a hagyománnyal és a takarékosság jegyében nem állíttatott fát a Colosseumnál.

   

Rovatok