Index Vakbarát Hírportál

Három év börtönre ítélték néhány száz fájdalomcsillapítóért

2017. december 26., kedd 16:25 | aznap frissítve

Három év börtönre ítéltek egy brit nőt Egyiptomban, amiért erős fájdalomcsillapítokat vitt magával az országba, írja a Sky News. A 33 éves Laura Plummert drogcsempészettel gyanúsították.

Plummer október 9-én fogták el a hatóságok Hurghada repülőterén 290 tramadol tablettával a táskájában. A nő azt állította, hogy a pirulákat, amelyek az Egyesült Királyságban legálisak, Egyiptomban azonban tiltottak, egyiptomi barátjának hozta, de ez nem hatotta meg a rendőröket.

A tramadolt a közel-keleti országban gyakran használják a heroin helyettesítőjeként. Az elmúlt hetekben egyiptomi ügyvédek azt mondták, hogy a nő akár 25 év börtönt is kaphat.

Plummer barátja, Omar Caboo maga is azt nyilatkozta, hogy neki hozta a tablettákat a nő az erős hátfájására, és egészségügyi állapotát tanúsító röntgenfelvételeket, látleleteket is eljuttatott a bíróságnak, hogy igazolja a nő ártatlanságát.

Az ítélet után Plummer családja jelezte, hogy fellebbeznek. A brit nőt elfogása óta egy olyan cellában tartják fogva, ahol nincs ágy, és 24 másik emberrel van összezárva.

Rovatok