Index Vakbarát Hírportál

Ketten meghaltak egy kormányellenes tüntetésen Iránban

2017. december 31., vasárnap 09:36

Két ember meghalt szombat éjjel egy kormányellenes tüntetésen az iráni Dorud városban, Lurisztán tartományban, írja az MTI a Mehr hírügynökségre hivatkozva.

Habibolla Hodzsasztepur, a tartományi kormányzó biztonságért felelős helyettese azt mondta, hogy a rendőrség nem használt lőfegyvert a tüntetők ellen, „külföldi ügynökök” felelősek a két ember haláláért.

Bizonyítékokat találtunk arra, hogy a(z 1979-es iráni) forradalom ellenségei, iszlám szélsőségesek és külföldi ügynökök vettek részt az összetűzésekben

– mondta.

A közösségi médiában terjedő felvételeken halott tüntetők láthatók, és a háttérből lövések hallhatók, jegyezte meg az AP hírügynökség, de nem tudták ellenőrizni a felvételek hitelességét.

Iránban csütörtök óta több kormányellenes tüntetés volt, a legnagyobbak 2009. évi zavargások óta. Az emberek eleinte csak az áremelkedések miatt mentek az utcára, de később politikai követeléseik is lettek. A demonstrációkon sokan megsebesültek, a rendőrség legalább százharminc embert őrizetbe vett, de haláleset most történt először.

Rovatok