Index Vakbarát Hírportál

Amerikában utcabálokkal és celebesküvővel köszöntötték az újévet

2018. január 1., hétfő 08:48

A legtöbben a New Yorkban rendezett szokásos, nagy utcai bulira figyeltek, amelyet a Times Square-en, rendkívüli biztonsági intézkedések közepette tartottak meg. A nagy televíziós csatornák élőben közvetítették a Times Square-en zajló ünneplést, s onnan kapcsoltak több amerikai nagyvárosba. Az éjfél előtti koncerten fellépett Mariah Carey is, aki a mínusz 12-13 fokos hidegre panaszkodva forró teát kért a hakni után. A koncertet Andy Grammer zárta, John Lennon Imagine című dalával.

Helyi idő szerint éjfélkor leereszkedett a hagyományos kristálygömb, és jöhetett a tűzijáték és a konfettieső. Éjfél után felcsendült Frank Sinatra New York, New York című száma, Bill de Blasio polgármester meg is táncoltatta a feleségét rá, őket nem zavarta a hideg különösebben. A kristálygömb leeresztését idén is élőben lehetett nézni a neten, a 2016/17-es eseményt 200 országból több mint 3,6 millió néző látta.

Az idei buli egyik meglepetése Maria Menounos tévés műsorvezető esküvője volt, amire a Times Square-en kerítettek sort, élő egyenes adásban. A nyáron még agydaganattal műtött menyasszony és vőlegénye Keven Undergaro, tavaly szintén élő tévéműsorban jegyezte el egymást, úgy látszik, nagyon fontos nekik, hogy a tévénézők tájékoztatva legyenek életük fontos pillanatairól. A tegnapi esküvőn egyébként egy kollégájuk, Steve Harvey műsorvezető adta őket össze, aki külön engedélyt kapott a ceremónia levezetésére.

Mivel az Egyesült Államokban három időzóna van, nem mindenütt New Yorkkal egy időben köszöntötték az új évet. És nem is mindenütt egyforma körülmények között: hiszen például Miamiban nyárias melegnek örvendhetett az utcabálon nyüzsgő tömeg. Donald Trump elnök és a first lady az elnök floridai Mar-a-Lago nevű magánklubjában adott zárt körű estélyt, amelyen tévékamerák nem lehettek jelen. Az aranyozott oszlopokkal díszített bálterembe érkezésekor azonban az elnök rövid interjút adott újságíróknak, s azt hangoztatta, hogy "2018 fantasztikus évünk lesz".

Az újságírók megkérdezték arról, amit Kim Dzsong Un észak-koreai vezető szilveszter délutánján mondott, miszerint az íróasztalán készenlétben áll a nukleáris fegyvereket elindító gomb. Trump azt válaszolta: "majd meglátjuk".

Rovatok