Index Vakbarát Hírportál

Bepörgött a Fehér Ház főtanácsadója, leállították a műsort

2018. január 7., vasárnap 21:57

A CNN forrásai szerint Trump utasította barátait és szövetségeseit, hogy nyíltan jelezniük kell, hogy vele vannak vagy inkább bukott főtanácsadójával, Steve Bannonnal. Ha nincs képben az óriási balhéval, a lényeg, hogy betekintést ígért a Fehér Ház titkaiba egy új könyv egy kivételezett újságírótól, aminek bár az egyes állításait nagyon nehéznek tűnik igazolni, elég durva őrületet ír le Trump környékéről, itt utánaolvashat.  

A legnagyobb vihart az a részlet kavarta, amiben Bannon hazafiatlannak és hazaárulónak nevezte azt a 2016. júniusi találkozót a New York-i Trump Towerben, amin Paul Manafort akkori kampányfőnök, Jared Kushner, Trump veje és fontos tanácsadója, illetve Donald Trump Jr., Trump legidősebb fia vettek részt annak reményében, hogy egy orosz ügyvédnőtől Hillary Clintonra nézve terhelő dokumentumokat szerezhetnek.

Most jó pár nap késéssel Steve Bannonnak eszébe jutott, hogy azt nem úgy gondolta. Pontosabban igazából nem is úgy mondta, pontatlan a könyv. De azért elnézést kér. De nem azért, mert mégis az igazság szerepel a könyvben, hanem mert elfelejtett reagálni a könyv "pontatlan tájékoztatása" miatt.

Mintha csak egy nézőre dolgozott volna

Emellett még vasárnap Stephen Miller, a Fehér Ház főtanácsadója a CNN-ben rendezett egy erősebb műsort. Ebben először még válaszolt a kérdésekre, válaszában "tragikusnak és szerencsétlennek" nevezte Bannon szavait a könyvben. Ezek ugyanis arra utaltak, hogy maga Trump is valószínűleg találkozott ezekkel az orosz információárusokkal. 

A könyvet Miller "egy szemét szerző szemét könyvének" minősítette, ami teli van hazugságokkal. Majd a műsor végén Miller teljesen elvesztette a fonalat, egy Trump tweetjeiről érdeklődő kérdésre a CNN-t kezdte el erőből gyalázni, aztán leállíthatatlanul Trumpot magasztalni, végül Jake Tapper műsorvezető félbeszakította az adást azzal, hogy "elég idejét rabolta már a nézőinek", és Miller igazából "csak egy nézőnek akar megfelelni". Ha tud angolul, akkor az utolsó két és fél percben pörög be igazán Miller:

Mit hallhatott az MTI?

Mike Pompeo, a CIA igazgatója a Fox tévében "abszurdnak" nevezte a könyv azon állítását, miszerint az elnök ne olvasná a CIA napi jelentéseit, vagy ne lenne naprakészen informálva az MTI összefoglalója szerint. Nikki Haley, az USA ENSZ-nagykövete az NBC-ben hangsúlyozta, hogy "senki sem kérdőjelezi meg az elnök stabilitását". Ami alatt a mentális stabilitását kell érteni. 

Bernie Sanders, Hillary Clinton demokrata elnökjelölti ellenlábasa az MTI szerint az ABC tévében bár bírálta és "sértőnek" nevezte Donald Trump stílusát "elítélte, hogy kétségbe vonják a képességeit". A neten fellelhető részlet alapján viszont nem ítélt el semmit, hanem inkább arról magyarázott, hogy Trump egy "beteges hazudozó", de ez kevésbé fontos neki ahhoz képest, hogy milyen szakpolitikák valósulnak meg az irányítása alatt.  Kb. 3:45-től van szó erről: 

Rovatok