Index Vakbarát Hírportál

Donald Trumpot makkegészségesnek nyilvánították

2018. január 13., szombat 09:10

Donald Trump kitűnő egészségnek örvend - közölte pénteken a Fehér Ház orvosa, miután az amerikai elnök átesett elnöki ideje első orvosi vizsgálatán, amely három órán át tartott. Ronny Jackson, az elnöki rezidencia orvosa, részleteket ugyan nem közölt a vizsgálatról, erre várhatóan kedden kerül majd sor.

Maga az elnök nem köteles semmit sem közölni, és a Fehér Ház dönti el, hogy mely egészségügyi adatokat (pl. vérnyomás, koleszterinszint, testtömegindex) hozzák nyilvánosságra. A Fehér Ház már korábban az orvos értésre adta, hogy Trump elmeállapotát nem vizsgálják, ahogy korábbi elnökök hasonló megmérettetéséről sem tudni. (Ronald Reagan, a 40. elnök Alzheimer-kórban szenvedett, de betegségét csak öt évvel második mandátumának lejárta után diagnosztizálták.)

Trump mentális állapotáról mindazonáltal mégis akad egészen friss információ. A múlt héten közölte magáról, hogy ő "stabil zseni", válaszul egy nemrégiben megjelent könyvre, amelynek szerzője mind szellemileg, mind érzelmileg alkalmatlannak ábrázolja az elnöki tisztségre.

Rovatok