Index Vakbarát Hírportál

Elsodorták az ír hullámok a fotózkodó magyart

2018. január 16., kedd 08:21

Szerencsétlen baleset ért egy 30 éves budapesti férfit Írországban a tengerparton. Fotózkodás közben elsodorta egy hullám, majd a kórházban meghalt, írta a Blikk.

A lap szerint a férfi nemrég költözött a párjával Galwaybe. Szombaton a 140 kilométerre fekvő Kilkee városkához utaztak, ahol a sziklás tengerparton sétáltak.

A férfi lemászott a Creeragh csúcs aljához, hogy a tenger szintjétől fényképezze azt. De hirtelen egy hatalmas hullám csapott fel mellette, ami besodorta őt az óceánba. A barátnője azonnal hívta a mentőket.

„A shannoni egységünket délután 15:30-kor riasztották. A rendőrséggel és önkéntesekkel együtt kezdtük meg a bajba jutott férfi felkutatását. A mentőhelikopter legénysége hamar észrevette a tengerben sodródó férfit, a fedélzetre emeltük, majd a limericki Egyetemi Kórházba szállítottuk” – mondta a Blikknek az ír parti őrség szóvivője.

De hiába érkezett gyorsan a segítség, a férfi nem sokkal a kórházba szállítása után meghalt. Az ír rendőrség még vizsgálja a balesetet. Az írországi magyar konzulátusa lapnak megerősítette a haláleset tényét.

Rovatok