Index Vakbarát Hírportál

Szétlopta főnöke borgyűjteményét egy Goldman Sachs-beosztott

2018. január 18., csütörtök 12:14

Éveken át lopta emg főnökét egy Goldman Sachs-beosztott, aki drága borokat nyúlt le, és aztán adott tovább elég komoly pénzekért.

A negyvenéves Nicolas De-Meyert eredetileg azzal bízta meg a cég társelnöke, David Solomon, hogy gondosan átszállítsa a gyűjteményt manhattani lakásából a hamptonsi borospincéjébe. 

De-Meyer ehelyett nekiállt eltenni a drágább palackokat, és ez az évek során ez olyan méreteket öltött, hogy több száz bor tűnt el. Néhányat egy Észak-Karolina-i kereskedőnek passzolt tovább, köztük hét francia bort, melyek értéke 20 és 133 ezer dollár között mozgott, szóval nagyot kaszált a biznisszel. 

Solomonnak sokáig nem tűnt fel a hiány, de 2016-ban észrevette, hogy rengeteg palacknak lába kélt, úgyhogy ezután kirúgta De-Meyert, aki ezután az országot is elhagyta. 

A becslések szerint nagyjából 1,2 millió dollárral károsította meg főnökét.

Az azóta már őrizetben lévő De-Meyer tárgyalása hamarosan Los Angelesben kezdődik. A Bloomberg  megjegyzi, hogy nem ő az első Goldman Sachs-beosztott, aki meglopja a főnökét: az angol Joyti De-Laurey-t például 2004-ben ítélték hét év börtönre, mert csekkeket hamisított, és felettesei bankszámlájáról utalt át pénzt magának. A lenyúlt vagyont aztán drága órákra és egy villára költötte. 

Rovatok