Index Vakbarát Hírportál

Franciaországban elfogtak egy feltételezett terroristát

2018. január 21., vasárnap 00:01

A francia hatóságok szombaton elrendelték a vizsgálati őrizetét egy 33 éves férfinak, akit azzal vádolnak, hogy pokolgépes merényletre készült, írja az MTI. Igazságügyi illetékesek szerint a férfit a francia belbiztonsági szolgálat (DGSI) emberei fogták el a dél-franciaországi Nimesben még kedden.

"Ez az első megakadályozott merénylet az idén" - hangzott el a nyomozást vezető körökből. Az elfogott férfi korábban nem volt ismert a hatóságok előtt. A rendőrségnek a közösségi oldalakon tűnt fel a gyanúsított Nimes térségében, amikor a portálokon keresztül fegyverhez akart jutni, illetve iszlamista megjegyzéseket tett.

Lakása átkutatása során a rendvédelmi szervek a robbanószerkezetek előállításához szükséget anyagokon kívül több videót is találtak, amelyeken a férfi egyebek mellett Abu Bakr al-Bagdadinak, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjének fogadott hűséget.

A párizsi belügyminisztérium szerint tavaly 20 merényletet sikerült megakadályozni Franciaországban. Iszlamista terrorcselekmények több mint 240 ember életét követelték Franciaországban az utóbbi három évben.

Rovatok