Index Vakbarát Hírportál

Azonnal evakuálnák a vidámparkot, ha Észak-Korea rakétát lő ki

2018. január 22., hétfő 16:16

Több száz ember menekült el egy tokiói vidámparkból, ahol azt modellezték, hogyan tudják gyorsan kiüríteni a létesítményt, ha Észak-Korea egy Japánt fenyegető rakétát lőne ki.

A résztvevők közül többeknek fel kellett ülniük különböző játékokra, amíg a hangosbemondón arra nem figyelmeztették őket, hogy rakétatámadás várható.

Japan prepares for a North Korean missile attack. This simulation involves around 600 people. It’s the first drill in Tokyo, one of dozens nationwide. pic.twitter.com/wnk4bzJIjL

— Will Ripley (@willripleyCNN) 2018. január 22.

Észak-Korea tavaly kétszer is rakétát lőtt át Japán felett. Azóta több mint 20 különböző evakuálási gyakorlatot tartottak Japánban a fokozódó észak-koreai fenyegetés miatt, de most először rendeztek ilyen kiürítést Tokióban.

Egy héttel korábban az NHK japán köztévé téves riasztást adott ki egy kilőtt észak-koreai rakétára hivatkozva. Napokkal korábban Hawaii-on ment ki egy téves riasztás a mobilokra, amit csak 38 perccel később pontosítottak.

Aktivisták viszont tiltakoztak a vidámparkban rendezett gyakorlat ellen, szerintük ugyanis ez csak a japánok félelemérzetét erősíti, írja az ABC News. Szerintük inkább több diplomáciai lépést kellene tenni a béke felé, nem felkészülni egy támadásra.

(Borítókép: Toshifumi Kitamura / AFP)

Rovatok